Tanösvények


A tanösvény a bányató környékén vezet végig, alapvetően az ásványgyűjtésre, a különleges panorámára, a víz közelségére, illetve a bányaterület kőzeteinek bemutatására épít. A tanösvény bemutatja és megjelöli a földtanilag, régészetileg vagy csupán látvány szempontjából fontos és érdekes pontokat.

Az útvonal részeként kilátó pontok, információs táblák, padok, valamint mobil stég kerültek elhelyezésre. 

Az igen szép mesterséges-természeti környezetben elhelyezett markáns építészeti együttes védi és bemutatja a lelőhelyet, új szempontú és az eredeti helyen kiépített infrastruktúrával fogadja a látogatókat.

 

 

 

Megközelítés

A körforgalomból kilépve egyenesen haladunk, amíg nem találkozunk a "Rudapithecus Látványtár -->" felirattal, valamint egy behajtani tilos táblával. Ezen az úton haladunk tovább!

A következő kereszteződésnél található a parkoló, ill. ismertető tábla, térképpel ellátva. Ekkor a kép alján látható P (parkoló) ponton állunk!

Információs tábla 

Ha a parkolóból balra indulunk, a tóhoz jutunk el, valamint a D kilátóponthoz.

A parkolóból egyenesen továbbhaladva Alsótelekes irányába, szintén a fenti képet ábrázoló térképet/táblát figyeljük, ugyanis ennél a táblánál kell balra fordulnunk, mind a Látványtár, mind a tó megközelítése esetén! 

Ha a Látványtárhoz akarunk eljutni, a bal kanyart követő első lehetőségnél szintén balra fordulunk, ha azonban a tavat, stégeket és a kilátópontokat akarjuk megtekinteni, haladjunk egyenesen!

 

Érdeklődni az alábbi telefonszámon lehet:

06-30-942-7303Nyelv

Újdonságok

Előzetes bejelentkezés után látogatható! Hétköznap 8:00-15:00ig akár csak családok részére is nyitvatartunk. Hétvégén pedig 20 fő feletti csoportoknál tartunk nyitva. Bejelentkezni az alábbi telefonszámon lehet: 0630/9427303
A Majomszigeten kialakított Látványtárban megtekinthető a világ egyik legjelentősebb őslénytelepének bemutató szelvénye. A Majomszigetnek elnevezett terület hazánk egyik legértékesebb őslénytani lelőhelye, hiszen 1965-ben itt találtak rá a több mint 1
Honlapunkon nyomon követhetik a beruházás menetét, illetve a korábbi tudományos kutatásokat, az eredményeket bemutató anyagot tekinthetnek majd meg. A projekt megvalósítását követően pedig várjuk Rudabányára, hogy személyesen is megismerkedhessen ezzel a