Kedves látogató!

Kérem, dőljön hátra a fotelben és képzelje el, hogy egy időgép segítségével visszapörgetünk 10 millió évet.

A Kárpát-medence mélyebben fekvő részei fölött a Pannon-tenger vize hullámzik, csak a hegyvonulatok állnak ki belőle. A szubtrópusi éghajlatnak megfelelő az állatvilág. A fákon ősmajmok, Rudapithecus hungaricusok tanyáznak, a szárazföldön pedig az elefántokhoz hasonló masztodonok, három ujjú öslovak és disznófélék élnek…

Az élmény vizualizálása érdekében kérem, tegyen egy virtuális sétát a Rudapithecus Látogatóközpont körül, ahol mindez karnyújtásnyira megtalálható, legyen szó akár a szoborparkban megtekinthető mérethű ősállatokról vagy a kiállítás keretében bemutatott, a lelőhelyen megtalált eredeti csontleletekről.


A képzeletbeli időutazást és virtuális sétát követően pedig szeretettel várjuk Rudabányára, hogy személyesen is megismerkedhessen a Ruda-Park Turisztikai Nonprofit Kft. létesítményeivel:

a Rudapithecus Látogatóközponttal, a Tájházzal, valamint az egykori vasércbánya területén lévő, világhírű lelőhelyet lefedő Látványtárral és a környező, csodálatos tájjal.

Addig is kellemes böngészést kívánunk a honlapon!Weboldalunk folyamatosan feltöltés alatt áll, így érdemes visszatérni friss információkért!