Rudabánya város pitéje 2017-ben az Almás pite lett!

2017. szeptember 2-án került megrendezésre az első Ruda-Pite sütő verseny a Rudapithecus Látogatóközpontban. A kiírás szabad kezet adott a vállalkozó szellemű lakosságnak, melynek eredményeképpen 7 db, különböző ízvilágú pite született. A beérkezett pitéket 3 tagú szakmai zsűri bírálta el: Farkas Erzsébet, a Szent István Rádió szerkesztő-műsorvezetője, Sulyok Sándor, a Jégvirág Kft. mester cukrásza és Varga Viktor, a Barcika Príma Kft. séfhelyettese.

A város pitéje megtisztelő címet Tomori Józsefné almás pitéje kapta, a második helyezést Birinyi Zsuzsanna túrós barackos pitéje, a harmadik helyezést pedig Koleszár Helga cseresznyés pitéje érte el.

 

A nyertes pénzjutalomban részesült és egy évig büszke tulajdonosa lehet a Ruda-Pite Vándorserlegnek, melyet a 2018. év győztese vesz át.
Reméljük, hogy sikerül hagyományt teremtenünk ezzel a versennyel és egyre több pitesütőt köszönthetünk majd az évek során.

 

A zsűri tagjai

A TOP 3 Ruda-Pite

 

 

 Weboldalunk folyamatosan feltöltés alatt áll, így érdemes visszatérni friss információkért!

Nyelv

Újdonságok

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy Highlights of Hungary jelölést kapott 2017-ben a Rudapithecus Látványtár.
Az őszi szünidő alatt számos programmal vártunk óvodásokat és iskolásokat egyaránt, melyek közül kreatív játszóházunkat választották legtöbben.
Szeretnél alkotni az ősz és a Halloween jegyében? Szívesen kirándulnál egy nagyot a természetben? Az eseménydús szünidőről mi gondoskodunk!
Az esős, hideg idő ellenére is jól érezte magát az a néhány résztvevő, aki az aktív kikapcsolódást választotta 2017. szeptember 23-án, a Hernyák Gábor emléktúrán.
Rudabánya város Önkormányzata Fotópályázatot hirdetett „Múltunk, jelenünk és jövőnk az EU-ban” címmel. A pályázatot Heiszman Adrienn nyerte.