Hernyák Gábor emléktúra - időpont változás!

A túrát első alkalommal rendezzük, Hernyák Gábor tiszteletére, aki geológusként nem csupán az érckutatás bázisává tette Rudabányát – a város ma már világhírű káprázatos ásványcsodáiról –, felfedezései folytán Rudabánya a világ egyik és Európa leggazdagabb Prehominida lelőhelyévé vált és az emberré válás kutatóinak Mekkája lett. A közel háromszáz főemlős lelet legtöbbje Hernyák Gábor keze nyomán bukkant elő, mint az 1976-os Rud-44, az 1983-as Rud-83, vagy az 1999-es „Gabi” névre is hallgató Rudapithecus hungaricus koponya. 2002-ben Rudabánya díszpolgárává választották. Hamvait a rudabányai telepi temetőben helyezték örök nyugalomra.

 

A túrát három távon – 10-15-20 km – indítjuk, célja, hogy megismertesse a látogatókkal Rudabánya kulturális és természeti értékeit. A túra útvonala érinti Rudabánya főbb nevezetességeit: a Szociális Szolgáltató Központ épületén látható falfestményt, a Szent István király templomot, a Tájházat, a Református templomot, a Bányató déli partját, a D kilátópontot, a Bányászattörténeti Múzeumot és a Gvadányi József Művelődési Házat, valamint 15-20 km-es táv esetén a Rudapithecus Látványtárat.

 

A start és a cél mindhárom esetben a Rudapithecus Látogatóközpont (3733 Rudabánya, Óvoda u. 10.) udvara, indítás 8:00-9:30 óra között. Szintidő nincs, a cél zárási ideje 16 óra. A rendezvényen ideiglenes jelzések segítik a túrázókat. A nevezési díj tartalmazza az emléklapot, kitűzőt, itinert és az ellenőrző pontoknál nyújtott ellátmányt – távtól függően pl. müzliszelet, gyümölcs, zsíroskenyér. Poharat környezetvédelmi okokból nem osztunk, ezért kérjük, mindenki hozzon magával. Vízvételi lehetőség az út során nincs, ívóvizet a rajtban és a célban tudunk biztosítani.

Távonként az első helyezett túrázót felnőtt és gyermek kategóriában külön díjazzuk.

 

Előnevezni online lehetséges (nem kötelező, csak ajánlott) szeptember 21-ig az alábbi űrlapon:

► Hernyák Gábor emléktúra előnevezés ◄

Az előnevezés határidejének lejárta után már csak a helyszínen tudjuk fogadni a nevezéseket!

Ha eldöntötted, hogy melyik távot választod, érdemes elvégezni az előregisztrációt, ugyanis nagy létszám esetén előfordulhat, hogy az emléklapot és a kitűzőt csak egy későbbi időpontban tudjuk átadni neked!

 

Várunk minden kedves kirándulni vágyó gyermeket és felnőttet egyaránt!Weboldalunk folyamatosan feltöltés alatt áll, így érdemes visszatérni friss információkért!