Hernyák Gábor emléktúra - időpont változás!

A túrát első alkalommal rendezzük, Hernyák Gábor tiszteletére, aki geológusként nem csupán az érckutatás bázisává tette Rudabányát – a város ma már világhírű káprázatos ásványcsodáiról –, felfedezései folytán Rudabánya a világ egyik és Európa leggazdagabb Prehominida lelőhelyévé vált és az emberré válás kutatóinak Mekkája lett. A közel háromszáz főemlős lelet legtöbbje Hernyák Gábor keze nyomán bukkant elő, mint az 1976-os Rud-44, az 1983-as Rud-83, vagy az 1999-es „Gabi” névre is hallgató Rudapithecus hungaricus koponya. 2002-ben Rudabánya díszpolgárává választották. Hamvait a rudabányai telepi temetőben helyezték örök nyugalomra.

 

A túrát három távon – 10-15-20 km – indítjuk, célja, hogy megismertesse a látogatókkal Rudabánya kulturális és természeti értékeit. A túra útvonala érinti Rudabánya főbb nevezetességeit: a Szociális Szolgáltató Központ épületén látható falfestményt, a Szent István király templomot, a Tájházat, a Református templomot, a Bányató déli partját, a D kilátópontot, a Bányászattörténeti Múzeumot és a Gvadányi József Művelődési Házat, valamint 15-20 km-es táv esetén a Rudapithecus Látványtárat.

 

A start és a cél mindhárom esetben a Rudapithecus Látogatóközpont (3733 Rudabánya, Óvoda u. 10.) udvara, indítás 8:00-9:30 óra között. Szintidő nincs, a cél zárási ideje 16 óra. A rendezvényen ideiglenes jelzések segítik a túrázókat. A nevezési díj tartalmazza az emléklapot, kitűzőt, itinert és az ellenőrző pontoknál nyújtott ellátmányt – távtól függően pl. müzliszelet, gyümölcs, zsíroskenyér. Poharat környezetvédelmi okokból nem osztunk, ezért kérjük, mindenki hozzon magával. Vízvételi lehetőség az út során nincs, ívóvizet a rajtban és a célban tudunk biztosítani.

Távonként az első helyezett túrázót felnőtt és gyermek kategóriában külön díjazzuk.

 

Előnevezni online lehetséges (nem kötelező, csak ajánlott) szeptember 21-ig az alábbi űrlapon:

► Hernyák Gábor emléktúra előnevezés ◄

Az előnevezés határidejének lejárta után már csak a helyszínen tudjuk fogadni a nevezéseket!

Ha eldöntötted, hogy melyik távot választod, érdemes elvégezni az előregisztrációt, ugyanis nagy létszám esetén előfordulhat, hogy az emléklapot és a kitűzőt csak egy későbbi időpontban tudjuk átadni neked!

 

Várunk minden kedves kirándulni vágyó gyermeket és felnőttet egyaránt!Weboldalunk folyamatosan feltöltés alatt áll, így érdemes visszatérni friss információkért!

Nyelv

Újdonságok

Szeretettel várjuk az érdeklődő gyerekeket és szüleiket a Húsvéti Díszkészítő foglalkozásunkra.