„Kazincbarcika és vonzáskörzete munkahelyteremtő fejlesztése” című projekt zárórendezvénye

2017. május 31-én került sor a svájci projekt zárórendezvényére. Rudabányán a Rudapithecus Látogatóközpontba, az újonnan átadott rudabányai leletek kiállítására érkeztek az illusztris vendégek, akiket a város polgármestere, Szobota Lajos köszöntött. A kiállítást a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet munkatársa, Dr. Palotás Klára nyitotta meg, majd a Ruda-Park Nonprofit Kft. ügyvezetője, Folyaminé Tomori Tünde mutatta be a létesítményt és az itt folyó munkát.

Részvételével megtisztelte rendezvényünket Peter Burkhard, Svájc budapesti nagykövete, aki megosztotta a vendégekkel Rudabányával kapcsolatos élményeit és méltatta a közös együttműködés eredményeit.

A vendégek megnéztek egy riport- és egy animációs filmet - melyeknek aznap volt a hivatalos bemutatója - majd megtekintették az épületben található eredeti, 10 millió évvel ezelőtti leleteket, illetve Hernyák Gábor emlékszobáját.

Reméljük, hogy a közeljövőben lesz még lehetőségünk a svájci alappal való együttműködésre.Weboldalunk folyamatosan feltöltés alatt áll, így érdemes visszatérni friss információkért!

Nyelv

Újdonságok

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy Highlights of Hungary jelölést kapott 2017-ben a Rudapithecus Látványtár.
Az őszi szünidő alatt számos programmal vártunk óvodásokat és iskolásokat egyaránt, melyek közül kreatív játszóházunkat választották legtöbben.
Szeretnél alkotni az ősz és a Halloween jegyében? Szívesen kirándulnál egy nagyot a természetben? Az eseménydús szünidőről mi gondoskodunk!
Az esős, hideg idő ellenére is jól érezte magát az a néhány résztvevő, aki az aktív kikapcsolódást választotta 2017. szeptember 23-án, a Hernyák Gábor emléktúrán.
Rudabánya város Önkormányzata Fotópályázatot hirdetett „Múltunk, jelenünk és jövőnk az EU-ban” címmel. A pályázatot Heiszman Adrienn nyerte.