Első csoportunk a Ruda-Parkban

2017. május 12-én, pénteken vendégül láttuk az első csoportot, akik 23 fővel a Debreceni Egyetemről érkeztek hozzánk. A diákok és tanáraik egy terepgyakorlat kapcsán érkeztek B-A-Z megyébe és megnézték a környék természeti és kulturális kincseit. Fő szakjuk a földrajz, ezért volt számukra érdekes a rudabányai tó és az itt talált ásványok, leletek.

A csapat a Ruda-Park Látogatóközpontban kezdte a napot. Hadobás Sándor, a Gvadányi József Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója tartott nekik egy előadást Rudabánya történelméről és nevezetességeiről, majd Folyaminé Tomori Tünde ügyvezető asszony a Ruda-Park tevékenységéről, a programokról és céghez tartozó létesítményekről mutatott be egy prezentációt.

Ezek után levetítésre került a Rudapithecus Hungaricus címet viselő kisfilm, dr. Kordos László palentológus előadásában, majd egy animációs filmet láthattak a diákok, Rudi nagy dobása címmel.

A napot egy igazán érdekes és különleges kirándulással zárta a csoport; kilátogattak a rudabányai tóhoz és megnézték annak környezetét, természeti szépségét.

Nagyon jól érezték magukat, ami nagy öröm volt nekünk is. Pozitív élményekkel és feltöltődve indultak haza, Debrecenbe.Weboldalunk folyamatosan feltöltés alatt áll, így érdemes visszatérni friss információkért!

Nyelv

Újdonságok

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy Highlights of Hungary jelölést kapott 2017-ben a Rudapithecus Látványtár.
Az őszi szünidő alatt számos programmal vártunk óvodásokat és iskolásokat egyaránt, melyek közül kreatív játszóházunkat választották legtöbben.
Szeretnél alkotni az ősz és a Halloween jegyében? Szívesen kirándulnál egy nagyot a természetben? Az eseménydús szünidőről mi gondoskodunk!
Az esős, hideg idő ellenére is jól érezte magát az a néhány résztvevő, aki az aktív kikapcsolódást választotta 2017. szeptember 23-án, a Hernyák Gábor emléktúrán.
Rudabánya város Önkormányzata Fotópályázatot hirdetett „Múltunk, jelenünk és jövőnk az EU-ban” címmel. A pályázatot Heiszman Adrienn nyerte.