Épül a "Rudapithecus látványtár a Majomszigeten" Rudabányán

A korábbi híradásokból kiderült, hogy a világon Rudabányán található a tíz millió évvel korábban élt élőlények maradványainak a leggazdagabb régészeti lelőhelye. A lelőhely 18 x 20 négyzetméteres nagyságú területéről kerültek elő a világszenzációt jelentő leletek. Dr. Kordos László professzor vezette tudományos feltárás a mai napig folyik Rudabánya külterületén található lelőhelyen.

Mitől híresek ezek a leletek? 

A borsodi kisváros határában folyó régészeti feltárások, kutatások eredményei bemutatják az emberré válás tíz millió évvel korábbi történetét, s az akkor élt több tucat ősállatot. Itt fedezték fel a múlt század hetvenes éveiben a két majomfajtát, - a Rudapithecus hungaricust, amelyből évmilliókkal később kialakult az emberhez, a csimpánzhoz és a gorillához vezető származási vonal , és az Anapithecus hernyakit -, amely Rudabányának világhírnevet hozott.

A Rudapithecus Park építése a befejezéshez közeledik ( A képre kattintva képtár nyílik.)

A kisváros vezetése elhatározta, hogy a világon egyedülálló szenzációt hozó Rudit, és a település adta lehetőségeket kihasználva az idegenforgalmat és a turizmust fejlesztik, amely kitörést jelent a település mostani nehéz gazdasági helyzetéből. A Rudapithecus Park, a festői szépségű bányató körül kiépítendő tanösvény, és a Rudapithecus látványtár a Majomszigeten vonzani fogják az érdeklődőket és a turistákat. A grandiózus terv a svájci hozzájárulás és az Észak – magyarországi OP anyagi támogatásával valósul meg.

A tanösvény a festői szépségű bányató körül is épül (A képre kattintva képtár nyílik.)

A Rudapithecus Park építése már az utolsó fázisba került, a Rudapithecus látványtár a Majomszigeten első ütemének kiviteli szerződését ma írta alá Szobota Lajos polgármester és a kivitelező Euro Campus Kft. képviselője.

Szobota Lajos polgármester és az Euro Campus Kft. képviselője aláírták a kivitelezési szerződést (A képre kattintva képtár nyílik.)

Tekintsék meg az eseményről készült riportunkat.Weboldalunk folyamatosan feltöltés alatt áll, így érdemes visszatérni friss információkért!

Nyelv

Újdonságok

Szeretettel várjuk az érdeklődő gyerekeket és szüleiket a Húsvéti Díszkészítő foglalkozásunkra.