Épül a "Rudapithecus látványtár a Majomszigeten" Rudabányán

A korábbi híradásokból kiderült, hogy a világon Rudabányán található a tíz millió évvel korábban élt élőlények maradványainak a leggazdagabb régészeti lelőhelye. A lelőhely 18 x 20 négyzetméteres nagyságú területéről kerültek elő a világszenzációt jelentő leletek. Dr. Kordos László professzor vezette tudományos feltárás a mai napig folyik Rudabánya külterületén található lelőhelyen.

Mitől híresek ezek a leletek? 

A borsodi kisváros határában folyó régészeti feltárások, kutatások eredményei bemutatják az emberré válás tíz millió évvel korábbi történetét, s az akkor élt több tucat ősállatot. Itt fedezték fel a múlt század hetvenes éveiben a két majomfajtát, - a Rudapithecus hungaricust, amelyből évmilliókkal később kialakult az emberhez, a csimpánzhoz és a gorillához vezető származási vonal , és az Anapithecus hernyakit -, amely Rudabányának világhírnevet hozott.

A Rudapithecus Park építése a befejezéshez közeledik ( A képre kattintva képtár nyílik.)

A kisváros vezetése elhatározta, hogy a világon egyedülálló szenzációt hozó Rudit, és a település adta lehetőségeket kihasználva az idegenforgalmat és a turizmust fejlesztik, amely kitörést jelent a település mostani nehéz gazdasági helyzetéből. A Rudapithecus Park, a festői szépségű bányató körül kiépítendő tanösvény, és a Rudapithecus látványtár a Majomszigeten vonzani fogják az érdeklődőket és a turistákat. A grandiózus terv a svájci hozzájárulás és az Észak – magyarországi OP anyagi támogatásával valósul meg.

A tanösvény a festői szépségű bányató körül is épül (A képre kattintva képtár nyílik.)

A Rudapithecus Park építése már az utolsó fázisba került, a Rudapithecus látványtár a Majomszigeten első ütemének kiviteli szerződését ma írta alá Szobota Lajos polgármester és a kivitelező Euro Campus Kft. képviselője.

Szobota Lajos polgármester és az Euro Campus Kft. képviselője aláírták a kivitelezési szerződést (A képre kattintva képtár nyílik.)

Tekintsék meg az eseményről készült riportunkat.Weboldalunk folyamatosan feltöltés alatt áll, így érdemes visszatérni friss információkért!