Vasáros Zsolt – a rudabányai Rudapithecus lelőhely fölé épített látványtár tervezőjének – előadása

2017. április 22-én Vasáros Zsolt és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatóinak egy csoportja volt a Rudabányai Gvadányi József Művelődési Ház vendége.

A "Majomszigeten" található Rudapithecus Látványtár a Narmer Építészeti Stúdió és a BME Építőművészeti Doktori Iskola által megálmodott építészeti koncepció végeredményként jött létre.

A hallgatók a borsodi régió nagyobb területére terjesztették ki vizsgálatukat, amely lényege: az ipari, természeti és kulturális örökség fellelhető és tematikus túraként megfogalmazható értékeinek összegyűjtése. Rudabánya így vált egy különleges kutatási projekt modelljévé. Zsolt ezt mutatta be látványos és nagyon érdekes előadásában. Ezek után a csoport kilátogatott a Rudapithecus Látványtárhoz és élőben is megtekintették az épületeket.Weboldalunk folyamatosan feltöltés alatt áll, így érdemes visszatérni friss információkért!

Nyelv

Újdonságok

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy Highlights of Hungary jelölést kapott 2017-ben a Rudapithecus Látványtár.
Az őszi szünidő alatt számos programmal vártunk óvodásokat és iskolásokat egyaránt, melyek közül kreatív játszóházunkat választották legtöbben.
Szeretnél alkotni az ősz és a Halloween jegyében? Szívesen kirándulnál egy nagyot a természetben? Az eseménydús szünidőről mi gondoskodunk!
Az esős, hideg idő ellenére is jól érezte magát az a néhány résztvevő, aki az aktív kikapcsolódást választotta 2017. szeptember 23-án, a Hernyák Gábor emléktúrán.
Rudabánya város Önkormányzata Fotópályázatot hirdetett „Múltunk, jelenünk és jövőnk az EU-ban” címmel. A pályázatot Heiszman Adrienn nyerte.